Digtsamlingen “du gik før mig”

Anmeldelser og interview: Kulturen på P1, Kristeligt dagblad, Aarhus Stiftstidende, Risskov Kirkeblad, Familie Journalen. Se: Tv2 Østjylland, kristeligt-dagblad.dk/kultur/strikketoj-over-gulvet

Læserkommentarer længere nede.

Forlaget skriver.:

Digtsamlingen er “du gik før mig” er Per Lykke Jacobsens debut som skønlitterær forfatter i bogform. De godt 75 digte kan læses hver for sig, men som helhed udgør de en fortælling, der går tæt på det, man oplever når man står magtesløs overfor døden og må tage afsked med en af sine nærmeste.

Per mistede sin hustru gennem mange år, da hun døde af kræft. Digtene bearbejder tabet og afmagten. Samtidig viser de, at mødet med døden rummer en uventet menneskelig inderlighed, eller med Pers egne ord: “Det kan være berigende og livgivende, at være sammen med den døende den sidste tid. Også selvom det er svært og smertefuldt. Eller måske netop derfor”.

Per har tidligere beskæftiget sig med udgangen af livet, da han i 1983 passede sin syge far og i 2011 sin syge bror. De døde begge af en kræftsygdom i hjemmet og blev begge 64 år.

Den er fantastisk jeg mistede selv min kæreste for 1,5 år siden. Der er så mange følelser og tanker jeg kan genkende. Digtene er i den grad med til at forløse alt der er bundet til det at skulle miste og miste….

d. 22 december 2020, Birgit H

Det er en smuk, dejlig, meget bevægende og rørende dybt ind i hjertet-digtsamling, du har skrevet, @Du gik før mig , @Per Lykke Jacobsen  – og samtidig et meget livsbekræftende værk om kærlighed, livet, nærhed, dagligdag, familie, børn, venskab, nydelse af nuet – ..

d. 27 januar, Kitte R.

Læste lige op for K., det første digt og så ellers nedslag gennem bogen. Jeg var fanget med der samme, først af ordene og sætningerne, snart også af fortællingen, der synes at skride fremad, ubønhørligt. Jeg stoppede først da jeg græd, og vendte mig mod K. og sagde: hvor er han god.

d. 14. november 2020, Lars M

Så smukt og skrøbeligt. Jeg er dybt rørt.

d. 2 februar 2021, Charlotte D.

Gennem tårer mærker jeg dine ord fra hjertet. Du beskriver afmagten, sorgen, savnet gribende smuk.

d. 27. januar 2021, Scarlet D.

At tage såvel gode som mindre gode “øjeblikke” (uanset varighed): det er at mærke / føle lige så ‘kraftigt’ som det var, og så endda gøre det “alment” vedkommende / noget læseren kan spejle sig i / genkende etc: Dét er hvad du har gjort med dine digte. Dine digte OG måden du fremfører dem på, rammer lige midt i dét jeg kalder ”kernen”.

24. september 2020, Daniel Mantel